17 Nisan 2016 Pazar

Konak Pier

Tarihi

1867 yılından 1950 yılları sonuna kadar Gümrük Binası olarak  kullanılan Konak Pier ünlü Fransız Mimar ve İnşaat Mühendisi olan Gustave Eiffel tarafından 1890 yılında dizayn edildi.  İzmir’in tarihi Konak Meydanı yakınında özel bir konuma sahip bu özgün yapı uzun süre Gümrük Binası olarak kullanıldıktan sonra 1960 yıllarında Balık Hali olarak kullanılmaya başlandı.




2003 yılında tekrardan yapılanma çalışmalarına başlanan Konak Pier, 2004 yılında Alışveriş Merkezi olarak 100 yılı aşmış tarihi ve deniz üzerinde ki eşsiz konumu ile en önemli yapılardan bir tanesi diyebiliriz.  Konak Pier bugün 37  butik  mağazası, denize nazır 5’i büyük 10 adet özel  restaurant ve cafe ve Cinebonus sinemaları ile İzmir’de deniz üzerinde alışveriş ve keyfin tek merkezi olarak yeni bir güzel vakit geçirilebilecek yer sunuyor.

Şuan Konak Pier Ne Durumda

Kendi yorumum ise restaurantlar ve cinebonus haricinde ki işyerleri nasıl ayakta kalıyor anlamış değilim her gittiğimde hep sinek avlıyorlar. Ama sinemaya gidecekseniz Konak Pier'e gidebilirsiniz gayet rahat ve konforlu. Girişten dümdüz gidin ve solda deniz kıyısında bir kafe restaurant var orasıda gayet iyi manzarası tartışılmaz ve fiyatları gayet makul ama birayı 33cl veriyorlar haberiniz olsun ben baya sinirlenmiştim..

Bu yazım ile alakalı İzmir Kemeraltı yazımı da okumanızı öneriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder